Terenuri degradate
Deții, cunoști sau cauți un teren degradat, neproductiv sau nefolosit bun de împădurit? Site-ul terenuridegradate.ro își propune să identifice terenuri bune de împădurit și pe proprietarii lor, dar are nevoie de aportul tău!
Site-ul cuprinde o hartă a inițiativelor private de împădurire aflate în căutare de terenuri, unde poți foarte ușor să adaugi inițiativa ta sau poți să contactezi pesoanele înscrise deja.
O altă secțiune a site-ului îți dă posibilitatea să faci propuneri pentru împădurirea terenurilor nefolosite/neproductive din vecinătatea ta, propuneri care vor fi înaintate primăriilor și vor fi făcute publice pe site.
Școala de puieți
scoaladepuieti.ro vă poate ajuta foarte mult dacă vreți să creșteți proprii puieți din sâmburi și semințe astfel încât să reduceți costurile pentru achiziția materialului săditor, fie că e vorba de puieți forestieri sau pomi fructiferi.
Blogul urmărește din 2014 activitatea de înființare a unei livezi de pomi fructiferi din soiuri autohtone, dar nu oricum, ci cu resurse minime, plecând de la semințe, încurajând biodiversitatea și documentând fiecare pas. Conține foarte multe sfaturi și informații despre producerea materialului săditor.
Ghidurile de finanțare a împăduririlor prin PNRR
Ghidurile de finanțare au fost publicate pe http://pnrr.mmap.ro/ghiduri-paduri-si-protectia-biodiversitatii/
Primul ghid de finanțare pentru împăduriri este obiectul schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri”, cu o valoare totală estimată la 500 de milioane de euro. Schema vizează înființarea de trupuri de pădure, cu suprafața minimă de 0,5 ha și perdele forestiere de protecție, cu suprafața minimă de 0,1 ha. Beneficiarii acestei scheme pot fi deținătorii publici sau privați de teren pretabil pentru împădurire, precum și formele asociative ale acestora.
Ghidul de finanțare pentru subMăsura 8.1 „Prima împădurire”
Este un ghid de finanțare alternativ, mai compactat și care mai răspunde mai direct celor mai întâlnite întrebări despre programul Prima Împădurire, inclusiv cu sfaturi. Nu are pretenția că poate substitui ghidul oficial, dar pentru că cele 166 de pagini sunt foarte greu de parcurs, o sinteză este binevenită.
Harta silvicultorilor atestați pentru elaborarea și/sau execuția proiectelor tehnice de împădurire
Harta, ce poate fi accesată aici, Cuprinde toți cei 1630 de silvicultorilor (persoane fizice și juridice) atestate să elaboreze și/sau execute proiecte tehnice de împădurire și alte lucrări de îmbunătățiri funciare în domeniul silvic.
Oferă date de contact și informații detaliate despre fiecare silvicultor în parte. Sortarea silvicultorilor atestați este, posibilă după județ, localitate sau domenii de lucru.
Grupul de Facebook, forumul Prima Împădurire și platforma de socializare pusă la dispoziție de acest site
Comunicarea este importantă, de acea am creat un grup pe Facebook cu numele Prima Împăduririe. Îl găsiți la adresa facebook.com/groups/primaimpadurire. Vă invităm să vă alăturați pe toți cei care aveți nevoie sau puteți oferi sfaturi legat de împăduriri.
Încurajarea împărtășirii experiențelor persoanle este unul din obiectivele noastre, de aceea am creat și un forum de discuții despre împăduriri pe acest site. Diferența față de grupul de Facebook este că informațiile publicate pe forumul de pe site pot fi găsite în Google și pot fi astfel de ajutor celor care caută înformațiile în motoare de căutare.
primaimpadurire.ro pune la dispoziție și o platformă de socializare pentru membrii site-ului. Aceștia își pot crea profile, pot trimite cereri de prietenie și pot interacționa prin mesaje publice sau private cu alți membri ai site-ului. Pot inclusiv să creeze echipe de voluntari care pot fi mobilizați la acțiuni de plantare.